NIKA SREBRNA, DAVID BRONČANI U SARAJEVU

Tokom proteklog vikenda u Sarajevu održao se Bosnia and Herzegovina open 2023, međunarodni kriterijski turnir u taekwondou, na kojem je nastupilo više od 300 natjecatelja iz cijelog svijeta. Subota je bila rezervirana za kadete i juniore, a nedjelja za seniore koji su se nadmetali u sportskoj borbi na tri tatamija. Svi predstavnici iz Bosne i Hercegovine nastupali su u istoimenom timu pa tako i predstavnici hercegovačkih poskoka iz Posušja i Širokog Brijega. Osim već poznatih imena koji su nastupali na ovakvim natjecanjima ovaj put je njih šest imalo svoj debitantski nastup, neki od njih su ostavarili i svoje prve pobjede i bodove na europskoj rang ljestvici a neki su se uspjeli okititi i medaljama.

Najuspješnija je bila Nika Vukoja iz taekwondo kluba Poskok Kočerin iz Širokog Brijega koja je u polufinalu kategorije juniorki do 68 kilograma pobjedila predstavnicu Srbije rezultatom 2:1 i tako osigurala medalju. U finalnom meču Nika je izgubila rezultatom 0:2 od predstavnice Turske i tako osvojila srebrnu medalju, svoju prvu medalju i prvu medalju za ovakvog tipa za kočerinski klub.

Brončanu medalju u kategoriji juniora do 59 kilograma osvojio je David Milićević, već iskusni borac i reprezentativac BiH. David je u prvoj borbi pobjedio predstavnika Hrvatske rezultatom 2:0 i tako osigurao medalju dok je u tjesnoj polufinalnoj borbi izgubio od predstavnika Srbije rezultatom 1:2. Osim ovih medalja u svojim debitantskim nastupima posuški mladi borci su pokazali da dolazi nova uspješna generacija. Anamarija Miličević je ostvarila jednu pobjedu u borbama, Marta Grubišić i Boris Gavrić su pobjedili po jednu rundu, dok su Dominik Jukić i Šimun Topić unatoč dobrom nastupu ostali bez pobjeda. Hercegovačke poskoke su na ovom natjecanju pratili treneri Lucija Bašić i Petar Boban, uz podršku roditelja.

Petar Boban, trener

Iako su naši sportaši nakon ljetne pauze tek u prvoj fazi priprema za nadolazeća natjecanja iskorilistili smo ovo natjecanje za procjwnu trenutnog stanja ekipe. David Milićević je trenirao cijelo ljeto u Zagrebu tokom priprema za Europsko prvenstvo i bio je spreman, ali nažalost od petka je imao povišenu temperaturu i nisam računao na njegovo najbolje izdanje iako je na kraju malo falilo za ulazak u finale. Nika je iskreno iznenadila jer nije imala priliku preko ljeta adekvatno se pripremati i preponosan sam na njezin trud i rezultat. Obzirom da je većini ovo bio i prvi nastup na turniru ove razine svi su zadovoljili našim očekivanjima, a uz još zalaganja i treninga rezultati će u budućnosti biti i bolji. Čestitam našim sportašima na nastupu i ostvarenim rezultatima i zahvaljujemo se TKDSBIH i svima koji podupiru naš rad i pomažu u postizanju vrijednih rezultata. Mi nastavljamo sa pripremama za nadolazeća natjecanja kao i sa redovnim treninzima u taekwondo školi u Posušju, Rakitnu i Kočerinu gdje su otvoreni upisi novih članova za sve uzraste.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.