Proglašeno stanje prirodne nepogode u općini Čelić: Voda nosila automobile

Zbog obilnih poplava u općini Čelić je proglašeno stanje prirodne nepogode. Lokalne vlasti su priopćile kako je poplavljeno minimalno 200 stambenih i drugih objekata, te zbog nepovoljne vremenske prognoze pozivaju mještane na daljnji oprez.

Općinu Čelić jučer su u poslijepodnevnim satima zahvatile teške poplave uslijed obilnih kišnih padalina koje su dovele do izlijevanja rijeke Šibošnice te svih lokalnih vodotoka.

Sinoć je, potom, na izvandrednoj sjednici Općinskog stožera civilne zaštite Čelić donesena Odluka o proglašenju prirodne nepogode na području Općine Čelić. Također OSCZ Čelić izdao je naredbe komunalnoj i građevinskoj službi za provođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

“Prema prvim procjenama poplavljeno je minimalno 200 stambenih i drugih objekata na području općine. Također, oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažirali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, rekao je općinski načelnik Admir Hrustanović.

Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.