​Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada

Pod utjecajem južine koja dolazi na naše prostore, stigla je i saharska prašina, neobična, ali i bezopasna vremenska pojava.

Pustinjski pijesak stigao je u Bosnu i Hercegovinu južnim i jugozapadnim vjetrom, koji je tijekom noći dobio na svojoj snazi i samim tim sve veće količine pijeska pristizale su uz prednju ciklonu, koja je donijela veće količine oblačnosti, ali i manje količine padalina, javlja N1.

Međutim, ta pojava nije opasna za zdravlje jer se ne zadržava dugo. Posljedice se ogledaju samo u nečistoći.

Iako su jutra veoma hladna, ovo je proljeće toplije od prosjeka.

Od srijede do petka dolazi veoma toplo razdoblje s južinom i novom koncentracijom pijeska, koje pristižu u četvrtak u Bosnu i Hercegovinu. U subotu se očekuje jača i osjetnija promjena vremena sa zapada i sjevera te saharske kiše, koje će ispadati u subotu. U srijedu, četvrtak i petak dotokom zračne mase sa sjevera Afrike temperature u BiH u prosjeku će se kretati od 25 do 29 stupnjeva Celzijevih.

Profesionalne prognoze i nisu baš povoljne za 1. svibnja s obzirom na to da se očekuje promjenjivo razdoblje s pljuskovitim padalinama, naročito u poslijepodnevnim satima, onako kako je tipično za svibanj i temperaturama koje ne bi trebale biti s većim odstupanjima od prosjeka (18-22 stupnja tijekom dana, a ujutru od 7 do 10). Moramo se pripremiti na promjenjivu atmosferu s lokalnim pljuskovima u poslijepodnevnim satima, prognoze su službenog meteorologa N1 televizije.

Očekuje se da će veći dio Europe imati ljeto s višim temperaturama od prosjeka. Ljeto bi trebalo biti sušnije od prosjeka. Nisu isključeni ni duži toplotni valovi koji bi mogli donijeti temperature zraka i blizu 40 stupnjeva Celzijevih.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.