​Neobičan stadion u Imotskom

U Imotskom se danas sprema pravi spektakl, a to je utakmica na dnu Modrog jezera. Kao što je prije pisano, Modro jezero ove godine je presušilo zbog ovogodišnjih suša i vrućina. Statistički gledano, do unazad zadnjih tridesetak godina, prosjek presušivanja Modrog jezera u Imotskom bio je jednom ili dva puta u sto godina.

Međutim, ovakva presušenost jezera zabilježena je čak tri puta u posljednjih tridesetak godina, što je jedan od indikativnih pokazatelja vezanih uz globalne trendove mijenjanja vremenskih prilika, ne samo u ovom području.

Presušeno Modro jezero u Imotskom znači samo jedno- utakmica protiv Vukodlaka i Vilenjaka na dnu jezera koja će se odigrati u danas u 13. 30 sati. Tradicionalna utakmica odigrat će se već peti put. Zadnji put se igrala 2011. godine, piše Dalmacijanews.hr.

Ako niste upoznati tko su Vukoldaci, a tko Vilenjaci ukratko ćemo vam objasniti.

Po tradiciji, Vukodlaci se sastaju na Broću u 11.00 sati gdje za sve prisutne spremaju ručak. Za tu prigodu spremaju Balašov rižot, od ˝mesa mrskih Vilenjaka˝, piše u njihovom proglasu. Kako bi nedjeljnu utakmicu dočekali spremni, moraju se pripremiti kondicijski i organizacijski. Vukodlaci silaze niz Modro jezero,dok Vilenjaci dolaze iz grada.

A ovakav stadion još niste vidjeli. Koji još stadion na centru ima Mercedesov znak? Naravno, i fenomen Mercedesa odavno je popularizirao Imotski i postao zaštitnim znakom ovog mjesta, pa tako i na nogometnom igralištu.

Preostaje za vidjeti tko će sutra odnijeti pobjedu u ovom posebnom dvoboju./HMS/

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.