Široki Brijeg je u polufinalu Kupa BiH. Plavi s Pecare su nakon izvođenja jedanaesteraca izbacili sarajevski Olimpik s rezultatom 6:5 (1:1 nakon 90 minuta).

Nakon što se u regularnom dijelu završilo 1:1., u izvođenju jedanaesteraca Širokobriježani su izašli kao pobjednici. Junak domaćih bio je vratar Dario Miškić koji je u petoj seriji obranio udarac Beširevića, a za pobjedu pogodio je kapetan Dino Ćorić

Ovo je bila druga službena utakmica koju su Širokobriježani morali odigrati pred zatvorenom sjevernom tribinom zbog kazne Nogometnog saveza BiH, ipak na Pecari se skupio sasvim solidan broj gledatelja.

I jedni i drugi su uoči ove utakmice imali dosta problema u kadru, a trener domaćih Toni Karačić se odlučio za jednu dosta zanimljvu soluciju u obrambenom redu. Naime, umjesto trenutno prve opcije Josipa Barišića za lijevog bočnog, zaigrao je veznjak Mato Stanić.

Trener domaćih Toni Karačić se odlučio za neke promjene u sastavu

U prvom poluvremenu nije zabilježen veći broj prigoda, ali Široki se od početka nametnuo kao bolji protivnik te je imao terensku nadmoć.

Na otvaranju utakmice u 6. minuti u dobroj prigodi nakon prekida našao se stoper domaćih Marko Jurić, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Devet minuta kasnije, odlična prigoda za Širokobriježane. Cipetić je odlično ubacio u peterac do Stipe Jurića koji pogađa vratnicu, lopta se potom odbila do Pervana koji je oklijevao i odlična prigoda za vodstvo domaćih je propala.

Domaći navijači, popularni Škripari, u 24. minuti prisjetili su se prerano preminulog vratara Krešimira Bandića, za kojeg će se sutra navršiti prva godišnjica od smrti. Ostatak publike je spomen njegovog imena pozdravio velikim pljeskom.

Škripari se prisjetili Krešimira Bandića

Široki je nastavljao pritiskati, ali čvrsti gosti su se orijenitirali na obranu vlastite mreže bez velike želje za nekim iskorakom u napadu.

I kada je izgledalo da će se poluvrijeme završiti bez pogodaka u 41. minuti Široki dolazi u vodstvo. Nakon odličnog ubačaja Marka Pervana iz slobodnog udarca, kapetan domaćih Dino Ćorić sjajno skače i pogađa mrežu nemoćnog Hadžića.

Marko Pervan je asistirao Dini Ćoriću za vodstvo Širokog

Bio je to idealan trenutak za vodstvo domaćih.

Na početku drugog dijela u 54. minuti gosti gotovo iz ničega dolaze do izjednačenja. U prvom pravom približavanju šesnaestercu domaćih, Lekanić je ubacio, lopta pogađa Cipetića u ruku i sudac Mateo Musa dosuđuje najstrožu kaznu.

Siguran realizator s bijele točke bio je iskusni Zajko Zeba.

Nakon toga gosti iz Sarajeva se počinju služiti brojnim sredstvima koji vjerojatno i nisu u duhu fair playa, ali jasno su gledali svoj cilj, a to je izboriti jedanaesterce na ovoj utakmici jer kvalitete za nešto više od toga nisu imali.

Gostujući igrači iritirali su brojnim odugovlačenjima i nekorektnim ponašanjem

Gostujuće igrače su odjednom počeli hvatati grčevi, a nakon svakog starta domaćih pokušali su ukrasti svaku moguću sekundu, što je jako iritiralo domaće igrače i navijače i razbijalo tempo igre.

U 78. minuti Radeljić se našao u dobroj prigodi nakon prekida, ali njegov udarac glavom odlično brani Hadžić.

Osam minuta kasnije Angelov (ušao u nastavku) je pokušao iznenaditi Hadžića, ali njegov udarac odlazi iznad vrata gostiju. Domaćima nije bilo dovoljno niti pet minuta sudačke nadoknade pa se pristupilo izvođenju jedanaestereca.

U lutriji jedanaesteraca kao pobjednik izašao je Široki Brijeg.

Redom su u prve četiri serije pogađali Zeba, Muminović, Lekanić i Stjepanović, a za domaće Angelov, Pervan, Hrkać i Stanić. Ipak peta serija bila je odlučujuća. Junak domaćih bio je vratar Dario Miškić koji je u petoj seriji obranio penal Bešireviću. A za veliku pobjedu pogodio je Dino Ćorić.

Domaći igrači su se radovali nakon lutrije jedanaesteraca

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Radeljić, M. Jurić, Stanić, Hrkać Marić, Pervan, Ćorić, Jurilj (od 57. Glavaš), S. Jurić (od 65. Angelov)

OLIMPIK: Hadžić, Čizmić, Adžem (od 81. El. Sadiković), Beširević, Stojanović (od 75. Džafić), Handžić (od 87. En. Sadiković), Muminović, Zeba, Tukić, Lekanić, Stjepanović

Svi rezultati četvrtfinala Kupa BiH:

Rudar Kakanj – GOŠK 0:3
Zrinjski – Tuzla City 2:1
Borac – Željezničar 0:2
Široki Brijeg – Olimpik 6:5 (penali, u regularnom dijelu 1:1)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.