16-godišnjakinja skočila u rijeku nakon prekida s dečkom, slomila je kralježnicu

Djevojčica (16), koja je pobjegla iz hraniteljske obitelji u kojoj je bila zbrinuta u jednom gradu na jugu Srbije, došla je u Niš pa poslije raskida s dečkom i svađe s prijateljicom na njihove oči pala u Nišavu i polomila kralježnicu.

– Djevojčica je bila na keju s prijateljucom i dečkom, tu su se našli po dogovoru. Tad joj je mladić priopćio da ne želi više biti s njom u vezi. Ona je svo vrijeme plakala i ponavljala: “Skočit ću, skočit ću.” Netko ju je pozvao telefonom, vjerojatno hranitelji, koji su joj rekli da će pozvati policiju. Na to je djevojčica zavrištala: “Neka zovu, neka dođe policija”, i bacila telefon u rijeku – priča izvor:

– Nakon te rasprave vjerojatno se prevrnula preko niske ograde i pala u vodu. Dečko i prijateljica počeli su dozivati pomoć zapomagati, a ona je jaukala ležeći u plitkoj vodi.

Nesretnoj djevojčici prvi je u pomoć pritekao Đavid Sulejmanović, koji je, usprkos tome što je srčani bolesnik, skočio u vodu i na rukama iznio dijete do otočića. Sulejmanović, naime, živi pored Nišave, a prema svjedočenju susjeda, do sada je izvukao gotovo deset utopljenika.

– Stanujem pored Nišave, odrastao sam pored rijeke i nemam nikakav strah. Sinoć sam čuo viku i dreku prije nego što se djevojčica našla u vodi. Netko od susjeda je čak htio i pozvati policiju, a onda se čulo da je djevojka upala u vodu. Ostavio sam unučiće, istrčao do rijeke i vidio kako se davi – kaže Sulejmanović i dodaje da je sreća što je rijeka bila plitka.

– Uzeo sam je u ruke, a ona je zavapila da je bole noge i kralježnica. Moj zet je pritrčao da mi pomogne i dovukli smo je do prvih stuba – objašnjava Nišlija.

Vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo su stigli na mjesto nesreće i djevojčicu prebacili u Sveučilišni klinički centar u Nišu.

– Djevojčica ima prijelom lumbalnog dijela kralježnice koji zahtijeva operativno zbrinjavanje. Ona je na Klinici za neurokirurgiju, svjesna, komunikativna, nije životno ugrožena, ali ozljeda je ozbiljna. Operacija se planira za sljedeći tjedan – rečeno je iz SKC Niš.

Iz Centra za socijalni rad u Nišu kažu da je hraniteljska obitelj u četvrtak prijavila policiji da se djevojčica nije vratila kući iz škole. 

– Najvažnije je da njeno zdravstveno stanje bude dobro. Poslije događaja kolegica je razgovarala s doktorima, obišli smo je na odjelu i razgovarali. Sada će stručni tim odlučiti o tome gdje će biti smještena, ali zasad je najbitnije da je izvan životne opasnosti – naveli su iz CZSR.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.