31 PRIVEDENA OSOBA Zbog namještanja sudara, akcija iz Sarajeva proširena i na Hercegovinu

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ), pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevo, provode akciju kodnog naziva ‘Kontakt’.

Kako su priopćili iz sarajevske policije, akcija je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentiranju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizirane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije SŽ, navodi ‘Dnevni avaz‘.

Od ranih jutarnjih sati po prethodno pribavljenim naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području SŽ i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja.

“Akcija Uprave policije MUP-a SŽ provodi se u suradnji sa kolegama iz Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a SŽ za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protuzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Do ovog momenta u službene prostorije je privedena ukupno 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a SŽ.

Nad istim se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim”, priopćeno je iz MUP-a SŽ.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.