60 “poskoka” nastupilo u Imotskom – osvojene 22 medalje

U nedjelju 19.3.2023. u Imotskom održao se 15. Memorijalni međunarodni taekwondo turnir “Josip Jović 2023”.

Na turniru je nastupilo 440 natjecatelja iz 20 klubova. Jedan od najbrojnijih bio je i posuški taekwondo klub “Poskok” sa svojih 60 natjecatelja.

Posuški natjecatelji su nastupili u dvije discipline, sportskoj borbi i disciplini KICK koja je namjenjena početnicima. U sportskoj borbi nastupilo je 19 “poskoka” koji su se izborili za 12 medalja. Zlatne medalje su osvojili kadeti Luka Penava KMB-53 sa uvjerljive dvije pobjede i Bruno Knezović KMA-49 kojem je nakon dvije pobjede zbog ozljede finale predao klupski kolega Šimun Topić, juniorka Antea Kraljević koja je u kategoriji JŽ-63 ostvarila dvije pobjede kao i junior David Milićević koji je isto ostvario u kategoriji juniora do 59 kilograma. Srebrne medalje su osvojili kadeti Tomislav Sabljo i Šimun Topić i kadetkinja Anamarija Miličević, a brončane osvojili su mlađa kadetkinja Petra Lončar, kadetkinje  Ema Bašić i Marta Grubišić, kadeti Frano Pišković i juniorka Rafaela Čutura. 

U disciplini KICK mali “poskoci” osvojili su 10 medalja. Zlatne medalje osvojili su Andrija Penava (4 pobjede – najbolji muški kick) , Ana Jović (4 pobjede) , Anđa Tomić (3 pobjede) , Bruno Šego (4 pobjede) i Lucija Stipić (4 pobjede). Brončane medalje sa po jednom pobjedom osvojili su Elena Zlopaša, Luka Grubišić, David Penava i Luka Koštro, dok je Petar Senjak za isto ostvario dvije pobjede.

U ekipnom poretku “poskoci” su osvojili 2 pehara. U konkurenciji juniora i juniorki posušani su osvojili pehar za 2. mjesto ekipno, kao i za ukupni poredak u disciplini KICK. Poskoke su na ovom natjecanju pratili treneri Lucija Miličević, David Dumančić, Karlo Galić, Danijel Boban i Petar Boban uz podršku roditelja.

Petar Boban, trener:

Ovo je natjecanje na kojem nastupamo sa posebnim pijetetom prema liku i djelu Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu ali i sa posebnim raspoloženjem jer je u organizaciji imotskog kluba sa kojim imamo jako dobre prijateljske odnose. Sve ovo i blizinu natjecanja iskoristili smo da nastupi veliki broj naših članova od kojih više od pola nastupa prvi put. Natjecanje je bilo jako dobro organizirano i konkurencija je bila izrazito jaka i brojna. Ja sam zadovoljan našim nastupom i našim sportašima a brojka od 60 natjecatelja i postignuti rezultati pokazatelj su da se u Posušju ne treba brinuti za kvantitetu i kvalitetu kad je u pitanju ovaj olimpijski sport. Sljedeći vikend nas očekuje Državno prvenstvo u Zenici gdje će naši kadeti i juniori skupljati bodove za ulazak u reprezentaciju BiH i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.