A1 otvorena za osobna vozila, kamioni ne mogu prema moru

Veliko nevrijeme proteklih dana potpuno je zaustavilo cestovni promet između unutrašnjosti i Dalmacije. Autocesta A1 otvorena je jučer poslijepodne za osobna vozila i autobuse prema moru, a sinoć oko 21.15 prema unutrašnjosti. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno. Centri 112 u Zadru, Gospiću i Šibeniku primili su više od 1000 poziva.

– Ponovno nepovoljnije – vjetrovitije, uz češće oborine, opet snijeg u gorju – bit će u srijedu i prvom dijelu četvrtka, a tek u nastavku tjedna slijedi zamjetnija stabilizacija i prestanak ovako prilično nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali još uvijek će povremenih oborina biti. Naravno, zimski će i dalje ostati – pa valja računati na snijeg i njegovo topljenje te mjestimičnu poledicu, rekao je Vakula u sinoćnjem Dnevniku.

Svima koji ne moraju hitno na put, poručio je da pričekaju drugi dio četvrtka.

– Od petka do ponedjeljka, mislim da će se normalnije prometovati. Sutra smirivanje, u srijedu i prvi dio četvrtka ponovno nepovoljnije vremenske prilike, ali ne onako nepovoljne kao jučer i prekjučer, kazao je.

– Prema trenutačnim prognozama vjerojatnost nekog zamjetnog zatopljenja u skoroj budućnosti, 7 do 10 dana, iznimno je mala. Vjerujem da se snijeg neće naglo otapati. Ali naravno, valja biti na oprezu i redovito pratiti situaciju, zaključio je.

Na relaciji Split-Zagreb danas će, osim dva redovita vlaka, voziti i jedan izvanredni vlak s 135 mjesta, priopćili su sinoć iz HŽ Putničkog prijevoza.

Dodatni izvanredni vlak, koji ima oko 135 mjesta, polazi iz Splita u 14,09 sati i stiže u Zagreb u 20,57 sati.

Osim njega, danas će prometovati i redoviti vlak koji iz Splita kreće ujutro u 8,14 sati, a na zagrebački Glavni kolodvor dolazi u 14,55 sati. Taj će vlak voziti u sastavu 6 vagona s oko 360 mjesta, priopćili su iz HŽ Putničkog prijevoza.

Dodatni vlakovi između dva najveća hrvatska grada uvedeni su nakon što su obilne količine snijega i jak vjetar zatvorile veliki dio cestovnih pravaca iz Dalmacije prema unutrašnjosti zemlje.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.