Alemka Markotić dobila priznanje Zagrepčanka godine. Uz to ide i 50.000 kuna

Pretprodaja stanova Posušje

Odbor za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba na 53. sjednici donio je odluku o nagradi Zagrepčanka godine, te ju je dodijelio Alemki Markotić.

Na dnevnom je redu sjednice, uz ostalo, bila i točka “Utvrđivanje prijedloga zaključka o dodjeli Nagrade Grada Zagreba” i “Utvrđivanje Prijedloga zaključka o dodjeli Nagrade Zagrepčanka godine”.

Odbor za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba predložio je skupštini da nagradu Zagrepčanka godine za 2020. godinu dobije dr Alemka Markotić, s pet glasova za i da suzdržana. Novčani dio nagrade je 50.000 kuna.

Dr. Markotić predložio je je HDZ – ov ravnatelj KBC – a Zagreb Ante Čorušić, a odluka je donešena u suglasju većine u zagrebačkoj Skupštini, HDZ – a i Bandićeve stranke. Tako da je prijedlog samo stvar formalnosti koji će biti iznijet na sjednici skupštinskog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a potvrđen na sljedećoj sjednici Skupštine.

Alemka Markotić poznatija je hrvatskoj javnosti kao članica Stožera Civilne zaštite RH. Iako je članica Stožera koji mjer epropisuje, ona ih se sama nije držala, primjerice, na obilježavanju Stepinčeva, kada je pred zagrebačkom katedralom govorila pred brojnim okupljenima, iako je to suprotno protuepidemijskim mjerama.

Ostim toga, protiv covida-19 cijepljena je i majka Alemke Markotić i to na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, gdje je Markotić ravnateljica. Markotić je upitana o cijepljenju njezine majke napala novinare uzvrativši kako i među njima ima onih koji su se željeli cijepiti, zbog čega su pokušali preko veze doći do cjepiva, prenosi N1.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.