Američki dužnosnik: Ruske rakete pale su na Poljsku, ima mrtvih

U SELU Przewodow na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe. Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali uzrok eksplozije službeno još nije poznat. Radio Lublin kaže da su poginule dvije osobe. Do incidenta je došlo u 15:40.

“Uzroci ovog događaja trenutno nisu poznati”, rekao je policajac Marcin Lebiedowicz za Radio Lublin.

Neki poljski mediji objavili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ta vijest nije službeno potvrđena. No agencija AP je objavila, pozivajući se na visokog američkog dužnosnika, kako se radi o ruskim raketama.

Glasnogovornik poljske vlade Piotr Mueller nije odmah potvrdio informaciju, ali je rekao da najviši čelnici održavaju hitan sastanak zbog “krizne situacije”. Pentagon je izjavio kako ne mogu potvrditi da se radi o ruskim raketama.

Latvijski ministar: Zločinački ruski režim ispalio je rakete na zemlje NATO-a

Artis Pabriks, latvijski ministar obrane, kaže da se radi o ruskim raketama.

“Moja sućut našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalio je projektile koji nisu gađali samo ukrajinske civile nego su pali i na teritorij NATO-a u Poljskoj. Latvija u potpunosti stoji uz svoje prijatelje Poljake i osuđuje ovaj zločin”, napisao je.

Ukrajinac Geraščenko: Navodno se radi o ruskim raketama

Vijest je odmah komentirao i Anton Geraščenko.

“Pojavila se informacija da je premijer Poljske sazvao hitan sigurnosni sastanak nakon što su dvije ruske rakete navodno pale u Przewodów, poljski grad 100 km udaljen od ukrajinskog Lavova. Poginule su dvije osobe”, napisao je Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Podsjetimo, danas poslijepodne došlo je do jednog od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkiv, Lavov te brojni drugi gradovi. Poljska je članica NATO-a. Članak 5. NATO-a nalaže da u slučaju napada na jednu članicu, sve druge članice moraju je braniti.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.