Američko veleposlanstvo reagiralo na Dodikovu izjavu o prisluškivanju Murphyja: “Svo njegovo bahaćenje ne može promijeniti fundamentalnu činjenicu da RS nije država”

Ono o čemu govorimo u četiri oka je isto što govorimo i javno – Sjedinjene Države ostaju privržene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine i mi ćemo odgovoriti na svaku destabilizirajuću, antidaytonsku aktivnost – navelo je na svom Twitter profilu američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Američko veleposlanstvo je tako reagiralo na navode objavljene jučer prema kojima je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da prisluškuje američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja.

Iz Veleposlanstva SAD-a navode da “svo bahaćenje gospodina Dodika ne može promijeniti fundamentalnu činjenicu da RS nije država.”

– To je jedan od dva bh. entiteta. Njegova težnja za ‘neovisnom srpskom u BiH’ ne štiti RS ili njene stanovnike, već se kocka s njihovom budućnošću – navodi američko veleposlanstvo u Sarajevu na svom Twitter profilu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.