Ante Kvesić: Smanjuje se broj pacijenata u Covid bolnici, povećava se broj onih na psihijatriji

Iza nas je godina dana, kako je to sada popularno reći, “novog normalnog”, lockdowna (zatvaranja svega zbog pandemije koronavirusa), zatvorenih granica, prisutnosti virusa koji je u potpunosti promijenio svijet te još jednom pokazao važnost zdravstvenog sustava.

O tome kako se Sveučilišna klinička bolnica Mostar, kao i on osobno nosio i sada nosi sa svim poteškoćama izazvanim COVID-19 razgovarala je ekipa Večernji TV BiH s ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar doktorom Antom Kvesićem. – Vjerujte, ja sam proveo cijeli rat na čelu bolnice, ovo je bilo gore – kazao je, između ostalog, Kvesić podsjećajući na najteže dane pandemije u drugom dijelu prošle godine. U razgovoru dr. Kvesić otkriva koliko je novca izdvojeno za zaštitnu opremu i testove, mogu li se i kako u Mostaru raditi transplantacije srca…


Također, našalio se i kako je na kolegiju razgovarao s kolegama i da ima problem jer se nakon smanjenja broja pacijenata u Covid bolnici povećava broj onih na psihijatriji, što, kako i sam priznaje, nije daleko od istine.


Priznao je i da iako je uvijek podržavao sindikate u borbi za svoja prava, u ovom slučaju protiv je štrajka zdravstvenih djelatnika jer u vremenu globalne pandemije nijedna bolnica nije u štrajku.


Što je još rekao pogledajte u videu:

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.