Bašić i Stipić se predali hrvatskim vlastima, krivnju negiraju

Pretprodaja stanova Posušje

Milenko Bašić i Dragan Stipić, čelni ljudi tvrtke C.E.M.P., koje se povezuje s aferom Vjetroelektrane, pojavili su se u istražnom zatvoru u Remetincu.

Stigli su iz Bosne i Hercegovine i predali se hrvatskim vlastima. Došli su cestovnim putem, a nije poznato gdje su prešli granicu.

Negiraju krivnju


Predali su se iako u BiH još nije do kraja okončan postupak njihovog izručenja koji je USKOK tražio nakon otvaranja istrage i određivanje istražnog zatvora.

Bašića i Stipića zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac tereti se za malverzacije prilikom realizacije vjetroparka Krš-Pađene. I jedan i drugi od početka negiraju krivnju, a pravdaju se tako što kažu da su ih Hrvatske šume ucjenjivale i otežavale im početak rada vjetroparka.

Što sada i za što USKOK tereti Bašića i Stipića?


Bašić i Stipić sad će dobiti priliku iznijeti službeno svoje obrane, dok je istraga protiv Rimac i ostalih nedavno produljena za još šest mjeseci, do sredine 2021.

Ako priznaju ono za što ih se tereti, mogli bi biti pušteni da se brane sa slobode. Imaju i zakonsku mogućnost ponuditi jamstvo za izlazak na slobodu jer im je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega. 

USKOK sumnja da se Bašiću pogodovalo i kod dobivanja statusa povlaštenog proizvođača električne energije te određivanja cijene otkupa.

Vjetropark Krš-Pađene nalazi se nedaleko od Knina, a cijeli projekt vrijedan je oko 1.8 milijardi kuna. Josipa Rimac u svojoj je obrani tvrdila kako nije nikome pogodovala, već je samo željela pomoći svom rodnom kraju.

11 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.