Bh. par završio na sudu u Austriju: Živjeli u BiH a dobivali novac od države

Bosanskohercegovački par je u Austriji nezakonito prikupio 4.618 eura obiteljske pomoći s obzirom na to da je majka sve vrijeme živjela s djecom u Bosni i Hercegovini, javljaju austrijski mediji.

Kako navodi Kleine Zeitung, dvoje supružnika iz BiH završilo je na Okružnom sudu u Voitsbergu zbog davanja lažnih podataka poreznoj upravi jer je obitelj nezakonito primila 4.618 eura obiteljskog dodatka.

Dok je državljanin BiH radio u Voitsbergu i tamo živio u malom stanu, njegova supruga, koja je rođena u Hrvatskoj, bila je sve vrijeme s njihovo troje djece u Banjoj Luci. Međutim, oni su prijavili vlastima da djeca žive u Koflachu, je na osnovu ovih informacija bračnom paru isplaćen dodatak.

Navodno je BiH državljanin je uz pomoć prevoditelja, s obzirom da ni on ni supruga ne poznaju dobro njemački jezik, izjavio da mu je žao te izbjegao novčanu kaznu. Pošto otac nije imao pravo na  dodatak, novac je išao direktno majci.

Supruga je dobila kaznu od 320 eura i mora da vrati i obiteljski dodatak koji je primila. Pošto ona nema vlastitih prihoda, muž mora da otplaćuje iznos u ratama, javlja Kleine Zeitung.

1 komentar

  • S B I T je se prijavio u Zagvozdu, a u Leipzigu nema nikakva primanja. Kako to?
    Kakve su to manipulacije?

    Socijalne službe u Zagvozdu nema.
    A nije ni u Imotskom nešto jaka.
    Odakle novac ide meni u džep?

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.