Biciklisti povezali Franjevački samostan na Humcu i Svetište Kraljice Mira u Međugorju

Biciklistička tura posvećena kulturnoj ruti Franciscana, koja je održana proteklog vikenda, okupila je zaljubljenike u biciklizam i ljubitelje kulturne baštine iz BiH i Hrvatske i povezala Franjevački samostan na Humcu, sjajno kulturno i duhovno središte, s poznatim Svetištem Kraljice Mira u Međugorju.

Biciklistička tura organizirana je u suradnji Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke i Biciklističkog kluba Ljubuški.

Organizacija biciklističke ture predstavlja primjer uspješne suradnje između javnog sektora, lokalne zajednice i civilnog društva, s ciljem promocije kulturne baštine, turizma i sportskih aktivnosti, priopćeno je iz Ureda za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke.

Spomenuta biciklistička tura dio je šireg projekta ”Kulturna ruta Franciscana”, koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a provode ga Ured za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke i Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.