BiH: Rekao policajcima “Dobra večer, čobani” i dobio prekršajni nalog od 200 KM

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Zenici, kada je Zeničanin dobio prekršajni nalog, nakon što je policiji rekao “dobra večer, čobani”.

Zeničanin D. S. je boravio u zatvoru od 23 do šest sati ujutru, te je dobio i prekršajni nalog od 200 KM zbog kršenja javnog reda i mira.

On je za 072 portal rekao kako su policajci prolazili pored njega, kada im je rekao “dobra večer, čobani”, te su oni počeli da ga vrijeđaju i psuju, te su pozvali i patrolu za privođenje.

– Mimoilazili smo se kod prodavnica. Ja sam im rekao ‘dobro večer, čobani’, a oni su odmah skočili na mene, prislonili me uz zid i svezali. Počeli vrijeđati i psovati, pozvali su patrolu za privođenje. Kada sam došao dolje, pregledali su me i napisali zapisnik, davali su mi da potpišem papir o lišenju slobode.

Kada sam krenuo čitati, jedan od policajca je počeo bacati papire po sobi i rekao je – šta ti tu imaš čitati, samo potpiši.

Ja sam se smijao i rekao da neću potpisati zato što piše da sam bez vidljivih povreda, a i dalje su mi prijetili da će me prebiti. Kada su me pustili, opet sam htio pročitati što potpisujem, policajac mi je rekao ‘al’ ti meni vadiš živce sa tim što hoćeš da čitaš, nema se tu što čitati’.

– Zar je moguće da sam bio u pritvoru zbog toga što sam rekao – ispričao je D.S.

3 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.