Bizaran izazov: Djeca čekaju crveno svjetlo da pretrče ulicu

Učenici osnovnih škola u Srbiji imaju novi izazov – nakon što se na pješačkom prijelazu upali crveno svjetlo za pješake, a zeleno za vozače, izlijeću na ulicu i brzo je pretrčavaju.

Na ovaj nerazuman i opasan izazov, koji se navodno širi preko društvene mreže TikTok, upozorila je jedna korisnica Twittera i objasnila da je izazov takav da klinci stoje kraj pješačkog prijelaza koji je reguliran semaforom dok traje zeleno, a tek kada se uključi crveno svjetlo, oni istrčavaju na ulicu, ispred vozila koja kreću, da je pretrče.

–  Nije novo, rade to već nekoliko mjeseci. Imaju i foru da se sakriju između parkiranih vozila i da ‘ispadnu’ na kolovoz. Otjerat će nekoga na robiju – napisala je ova korisnica Twittera.

Brankica Stanojević, psiholog, kaže za Kurir da je to što djeca školskog uzrasta rade izuzetno opasno.

– To je ta loša strana društvenih mreža, djeca tog uzrasta su nedovoljno kritična, povodljiva, podliježu lako pritisku grupe i sve to rade. To netko vrlo vješto koristi i to je manipulacija djecom. Potrebna je neka kontrola na tim društvenim mrežama. Apel roditeljima je da više rade sa svojom djecom, da ih uče da grade nezavisnost, da ne podliježu i da se odupru pritisku grupe, jer djeca neke stvari rade kako bi bila priznata u tim nekim grupama – objašnjava Stanojevićeva.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.