‘Bolnica Inkognito’: Pogledajte film o Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

‘Bolnica Inkognito’, dokumentarni film Zdenka Jurilja, koji prikazuje izgradnju Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar, objavljen je na službenoj bolničkoj Internet stranici.

Film prikazuje povijest izgradnje mostarske bolnice kroz trideset godina, tri države, dva politička sustava i jednog krvavog rata. Od 1978. godine kada komunističke vlasti donose odluku o gradnji bolnice u Mostaru, kroz politička previranja i krvavi raspad bivše Jugoslavije, dokumentarac prikazuje tijek radova na ovoj ustanovi. ‘

‘Nedovršeno prizemlje Kliničkog centra pretvara se u kirurške dvorane, sklonište, te skladište za lijekove i medicinsku opremu. U podrumskim prostorijama bolnice nadljudskim naporima spašeno je više od 5000 ljudskih života, svih nacionalnosti i uzrasta. Nakon trideset godina, tri države, dva politička sustava i jednog krvavog rata izgradnja bolnice se konačno dovršava.

“Bolnica Inkognito” ogledni je prikaz povijesti društva”, stoji u kratkom opisu filma koji je rađen u produkciji širokobriješke kuće Kadar. ‘Bolnica Inkognito’ je u rubrici ‘Domaćih autora’, premijerno prikazan 2014. godine na 15. Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, a film je objavom na službenoj Internet stranici SKB Mostar sada dostupan svima.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.