Broj mrtvih u Šri Lanki porastao na 310, na snazi visoke sigurnosne mjere

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima

Broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 310 u utorak, na nacionalni dan žalosti. Policija je rekla da se broj žrtava povećao jer su mnogi ranjeni podlegli ozljedama u bolnici, a da je više od 500 ljudi u bolnicama.

Žrtvama je odana počast u utorak s tri minute šutnje. U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima. Visoke sigurnosne mjere provode se u Colombu i u Negombu, 35 kilometara sjeverno od glavnoga grada, gdje se održava masovni pogreb blizu crkve u kojoj je ubijeno više od 110 ljudi.

Izvanredno stanje daje sigurnosnim snagama posebne ovlasti, uključujući pravo na pretraživanje i uhićenje. Eksplozije su se dogodile za vrijeme uskrsnih misa u kršćanskim crkvama u Negombu, Batticaloi i Colombu i u luksuznim hotelima u Colombu.

[ www.vecernji.hr ]


Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.