Carina Hrvatske o novom pravilu za građane Bosne i Hercegovine!

Pretprodaja stanova Posušje

Građani Bosne i Hercegovine od 1. siječnja pri ulasku u Europsku uniju, ukoliko ne žele platiti poreze, mogu nositi samo dvije kutije cigareta, umjesto deset koliko je do uvođenja ove mjere bilo moguće.

“Izmjene propisa Republike Hrvatske o unosu trošarinskih duhanskih proizvoda u osobnoj prtljazi putnika („Pravilnik o oslobođenju od poreza na dodanu vrijednost i trošarine za robu uvezenu u osobnoj prtljazi osoba koje putuju iz trećih država te za robu uvezenu kao mala pošiljka nekomercijalnog značaja“), na koje ukazujete u svom upitu, objavljene su u „Narodnim novinama“ broj 146/2020 te su stupile na snagu 1. siječnja 2021. godine”, naveli su iz Carinske uprave Hrvatske.

Kako su naveli, od tog datuma pri unosu robe u carinsko područje EU u osobnoj prtljazi putnika u drugim oblicima prometa (cestovnom, željezničkom i dr.) oslobođenje od uvoznih davanja odnosi se na sljedeće količine duhanskih trošarinskih proizvoda:

40 cigareta,
20 cigarilosa (pri čemu se cigarilosom smatraju cigare neto težine do 3 grama po komadu),
10 cigara,
50 grama duhana za pušenje,
50 grama grijanog duhanskog proizvoda,
10 mililitara e-tekućine,
50 grama novih duhanskih proizvoda iz članka 94. stavka 2. Zakona o trošarinama.

Za putnike u avionskom prometu oslobođenje od uvoznih davanja odnosi se na sljedeće količine duhanskih trošarinskih proizvoda:

– 200 cigareta,

– 100 cigarilosa,

– 50 cigara,

– 250 grama duhana za pušenje,

– 50 grama grijanog duhanskog proizvoda,

– 10 mililitara e-tekućine,

– 50 grama novih duhanskih proizvoda iz članka 94. stavka 2. Zakona o trošarinama.

Dakle, navedene količine je moguće unijeti u osobnoj prtljazi putnika bez plaćanja uvoznih davanja na iste, naveli su iz Carinske uprave.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.