Čavara: Očekujem novi saziv Vijeća ministara do kraja siječnja

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara izjavio je kako se nada da će novo Vijeće ministara dati zamah odnosima u BiH bez sukobljavanja i tenzija, kao i da će BiH, poštujući Mehanizam koordinacije, usvojiti zakone koji su joj obveza na njezinu putu k EU.

Čavara je u intervjuu za Srnu rekao da očekuje i da će do kraja siječnja biti formiran kompletan saziv Vijeća ministara BiH i da će vrlo brzo biti usvojen proračun. Komentirajući činjenicu da je sjednica na kojoj se potvrđivalo imenovanje predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto protekla bez mnogo žuči i na pitanje što očekuje u radu Parlamentarne skupštine BiH, Čavara je naveo da na sjednici nije bilo tenzija.

– Sve je proteklo u demokratskom modelu i nadam se da će i iduće sjednice biti isto tako demokratske i da će Vijeće ministara raditi u punom kapacitetu. Nadam se da će VM dati novi zamah odnosima u BiH jer bilo je dosta sukobljavanja i tenzija – rekao je Čavara. On je istaknuo da se institucije na razini BiH trebaju okrenuti rješavanju ključnih problema u zemlji.

– Ako želimo biti dio EU, moramo prilagoditi ukupan sustav pravnoj tekovini EU. Budući da smo ranije dogovorili i usvojili Mehanizam koordinacije, to treba staviti u potpunu funkciju. Način na koji smo dobili kandidacijski status pokazuje da postoji politička spremnost EU da pruži maksimalnu podršku BiH – istaknuo je Čavara.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.