Čavara: “Umjesto da poništi odluke svojih prethodnika, Schmidt prijeti hrvatskom narodu koji se najviše bori i za Dayton i za Washington”

Predsjednik bh. entiteta Federacija BiH Marinko Čavara (HDZ BiH) mišljenja je da visoki predstavnik Christian Schmidt djeluje suprotno interesu hrvatskoga naroda te da je cilj trenutnih politika “islamizirati BiH”.

Čavara smatra da izborni proces nije ozbiljna stvar, odluka visokog predstavnika bi bila smiješna.

Predsjednik FBiH je mišljenja kako je Središnje izborno povjerenstvo BiH politički organiziralo SDA, te da SIP nametnutim izmjenama izbornog zakona može kažnjavati “koga god hoće”.

“S druge strane, podleći tolikom pritisku, od jedne rulje na cesti, to je apsurdno u smislu da neko želi pokazati da želi dobro BiH, a za to ima i mehanizama, a trebalo bi imati i snage kroz institucije, međutim apsolutno su pokazali da su se prestrašili, posebno visoki predstavnik Schmidt koji je opet umjesto da uradi što treba, poništi sve odluke koje su donosili visoki predstavnici, on opet prijeti hrvatskom narodu koji se najviše bori i za Dayton i za Washington”, kazao je Čavara.

Smatra Čavara i da neko želi omogućiti da se BiH “islamizira” što jasno pokazuju sve bošnjačke stranke”, kao i sve stranke koje su sudjelovale na prosvjedima ispred zgrade OHR-a.

“Toliko je bijesa i mržnje iskazano prema hrvatskom narodu samo zato što želi imati legitimne predstavnike”, zaključio je.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.