Češka policija na nogama: Bad Blue Boysi unatoč zabrani stigli u Prag

Unatoč zabrani gostovanja, Bad Blue Boysi stižu na uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige između praške Sparte i Dinama.

Nakon atenske tragedije u kojoj je život izgubio jedan navijač AEK-a, krovna europska nogometna organizacija (UEFA) oštro je kaznila hrvatskog prvaka i zabranila navijačima odlazak na gostovanja.

Riječ je o privremenoj zabrani koja vrijedi za ovu sezonu, pa se nadamo da Zagrepčani neće imati podršku s tribina ni u skupinama Europske lige. Kako se ne bi ponovile scene koje su šokirale hrvatsku i grčku javnost, Dinamo je poslao poruku u kojoj apelira na svoje navijače da ne putuju u Prag.

“Podsjećamo, krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela je odluku da gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Iz tog razloga molimo i apeliramo na navijače Dinama da poštuju pravila, poštuju odluku UEFA-e i ne putuju u glavni grad Češke. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te zahvaljuje svim svojim navijačima na razumijevanju i podršci “, stoji u priopćenju kluba.

Ipak, određeni broj navijača odlučio se zaputiti u glavni grad Češke, zbog čega je tamošnja policija na oprezu. Nekoliko stotina policajaca patrolirati će gradom kako bi spriječili bilo kakve incidente, javlja češki portal Blesk .

Nije poznato o kojem se broju navijača radi.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.