Četrdeset godina svećeništva

Katedrala Marije Majke Crkve u Mostaru

Prije 40 godina, 27. lipnja 1982., za svećenika je zaređen u mostarskoj katedrali s fra Branimirom Musom i fra Perom Čuićem član Mostarsko-duvanjske biskupije đakon don Ilija Drmić. Iste godine u Sarajevu za svećenike su zaređeni ovi članovi i sljedeći đakoni Vrhbosanske nadbiskupije, a inače don Ilijini kolege iz Bogoslovije: vlč. Pavo Jurišić, vlč. Pavo Nikolić, vlč. Ilija Matanović, vlč. Marijan Perić (rođen 1954. – umro 11. listopada 2015.), vlč. Mato Majić, vlč. Franjo Ivandić, vlč. Anto Ćosić (rođen 1956. – preminuo 8. siječnja 2016.), vlč. Miljenko Džalto.
Don Ilija je suradnik našega Portala Posušje – Posusje.info, za koji redovito piše o nedjeljnim i blagdanskim evanđeoskim tekstovima u formi prepričavanja i zato pod općim naslovom Prepričana evanđelja.
Mi iz Uredništva našega Portala ovom zgodom čestitamo 40. obljetnicu našem susradniku don Iliji, kao i gore spomenutim zaređenim svećenicima, a sve je ovo poticaj da se odazovu novi mladići za svećenički i redovnički poziv u našoj Crkvi.

Katedrala Srca Isusova u Sarajevu


Posusje.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.