CGS – Podrška sindikatu u borbi za bolja radnička prava

Na mejl našeg portala stiglo je pismo podrške prosvjetnim djelatnicima koji su u štrajku, a potpisuje ga Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava. Pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi djelatnici i djelatnice srednjih škola u ŽZH!

U ime Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava, izražavamo solidarnost i punu podršku u Vašim nastojanjima za obranu dostojanstva prosvjetnih radnika.

Obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se može ostvariti jedino kroz poboljšanje položaja i materijalnog statusa radnika i radnica u obrazovnom sustavu.

U trenutku kada ste morali posegnuti za svojim pravom, pravom na štrajk, kao temeljnim pravom Sindikata i članova, Vaša prava su narušena, i upravo zbog toga Vaša sindikalna borba treba biti jača i masovnija nego ikad

Pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Županije Zapadnohercegovačke da sindikate uvažavavaju kao partnere i otpočnu socijalni dijalog na ravnopravnoj osnovi.

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava, i sve njene članice, 45 sindikalnih organizacija i 5 organizacija civilnog društva, izražavaju punu podršku Vašoj sindikalnoj borbi za ostvarivanje boljih prava radnika.

Jedinstveno, solidarno i zajedno za bolja radnička prava! 

U Livnu, 3.12.2021. godine

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.