Cro Cop trenirao tamo gdje je sve počelo

Mirko Filipović odradio je novi trening nakon moždanog udara koji je pretrpio prije mjesec i pol dana.

Cro Cop je odradio trening u svojoj rodnoj kući u Privlaci s utegom od betona koji mu je otac napravio prije gotovo 35 godina. Mirko se time pohvalio objavom na Instagramu.

Sve je počelo u garaži koju je tek zid dijelio od svinjca

Tako je sve svoje fanove podsjetio na vrijeme i mjesto gdje je sve počelo. Mirko je kao klinac počeo trenirati u staroj garaži koju je tek jedan zid dijelio od svinjca.

Sa stražnje strane garaža je bila otvorena pa je snijeg ulazio unutra zbog čega ga je Mirko na minus 15 morao čistiti da bi trenirao. A trenirao bi bos i udarao improviziranu vreću napravljenu od šatorskog krila, napunjenu piljevinom i pijeskom.

Iz garaže bi se čuli samo zvukovi razarajućeg dodira nogu i ruku sa šatorskim krilom, Mirkovi uzdasi i hroptanje svinja. Ostajao bi do kasnih sati, kada bi mu pokojni otac napomenuo da bi valjda bilo krajnje vrijeme da prestane.

Otac mu je osim utega napravio i improviziranu krušku zbog koje je kasnije postao poznat po lijevom high kicku

Tu je Mirku otac napravio i improviziranu krušku, boksački speed ball za udaranje. A upravo zbog te improvizacije kruška je od Mirka napravila borca s prepoznatljivim lijevim high kickom jer nije imala mehanizam pa ju je bilo bolje udarati nogama nego rukama.

Tako bi Mirko kao klinac stalno udarao high kickove koji će postati njegov trademark.

“Prve utege tata mi je napravio od pružnih šina, s 12 godina već sam radio zgibove i druge vježbe s vlastitom težinom. Sve to u garaži koja je zapravo bila svinjac”, rekao je Mirko u jednom od svojih intervjua, prenosi Index.hr.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.