Cvitanović: Nisam vidio dokument, ali pozivam Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović rekao je da ni on nije vidio nacrt Christiana Schmidta o navodnim izmjenama Izbornog zakona BiH. Također dodaje da dokument nemaju ni u HDZ-u.

Teško je komentirati iz ove pozicije kada nemamo dokument o kojem se govori. Histerija koja se događa iz stranaka i kvazianalitičara u Sarajevu pokazuje koji je cilj takve politike, a to je nastavak dominacije nad Hrvatima u BiH, pokušaj otimanja pozicija u Domu naroda i Predsjedništvu BiH, mišljenja je Cvitanović.

Lider Devedesetke je pozvao visokog predstavnika da poštuje pravnu državu BiH i nametne sukladno presudi Ustavnog suda po apelaciji “Ljubić” izmjene Izbornog zakona.

I da tako otvorimo euroatlantski put i da se smire političke strasti u BiH, kazao je.

Na pitanje bi li na takav način, kakav se spominje u medijima, napravio “apartheid” kako smatraju skoro svi političari iz probosanskog bloka, Cvitanović kaže da to nije realno i da ne odgovara istini.

Smatram da je cenzus trebao biti 5 posto jer moramo shvatiti što piše u presudi Ustavnog suda. Dom naroda nije dom županije. To je dom naroda gdje se štite vitalni interesi svih konstitutivnih naroda. Smatram da će, ako bude nametnuto po presudi Ustavnog suda, relaksirati odnose, rekao je Cvitanović.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.