Dalić najavio promjene u sastavu • Lovren: Mi smo najbolji kada je najteže

Svaki poraz teško pada, ali još uvijek je sve u našim rukama, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a (petak u 18:00 sati).

Svaki poraz teško pada i ostavi posljedice pa makar bio na Wembleyju od Engleske. Nije to lako, no znamo da je sve u našim rukama. U momčadi je dobra atmosfera, željni smo dobrog rezultata, naglasio je izbornik.

Hrvatski strateg je istaknuo kako je optimist uoči ogleda protiv Češke.

Optimist sam zbog utakmice s Belgijom i Engleskom u kojima smo bili ravnopravni. Nedostajala nam je igra prema naprijed, bila je slaba, loša, preslaba. U petak to moramo popraviti. Ako ne popravimo igru prema naprijed nećemo dobro proći, kazao je.

Dalić je najavio promjene u sastavu, dodavši kako će postaviti ofanzivniju formaciju, javlja Hina.

Bit će to ofanzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati.

Naglasio je kako su Česi iznimno opasni kada iz bloka s pet, šest igrača krenu prema naprijed.

Oni zaista brzo izlaze iz bloka u napad, to je njihova moć i snaga. No, izlazak s puno igrača daje i nama šansu. Mi do sada nismo dolazili s dovoljno igrača u završnicu i to nam je nedostajalo, to moramo popraviti.

Istaknuo je kako “Vatrenima” treba pobjeda koja bi nam dala dodatnu snagu i energiju.

Svaki te poraz načne i malo poremeti, to je normalno. Nama treba pobjeda kako bi nam dala snagu i energiju. Dečki su svjesni da nam treba pobjeda, neće biti lako, ali smo puni samopouzdanja.

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.

Mi smo zaista u teškoj situaciji. Igramo na gostovanju, bez navijača. Tako se poklopilo. Mi smo bez navijača u velikom minusu, oni nam nedostaju. Ali nema alibija, u petak morao istrčati i napraviti dobar rezultata.

Za razliku od vrućeg Londona, “Vatrene” je u Glasgowu dočekala temperatura od 10 stupnjeva Celzijevih.

U Londonu je bilo prevruće. Bilo je teško trčati, bit će lakše igrati u Glasgowu. Danas ćemo trenirati, a u petak ćemo pružiti sve od sebe, bez obzira na vrijeme koje će biti.

Dodao je kako je Borna Barišić ostao u Rovinju gdje će pokušati zaliječiti ozljedu.

Nažalost, velika je šteta što ne igra. Imao je sjajnu sezonu u Rangersu, no obnovio je ozljedu. Ostavili smo ga u Rovinju kako bi je pokušao zaliječiti, zaključio je Dalić.

Susret između Hrvatske i Češke na raspredu je u petak u 18:00 sati.

Lovren: Mi smo najbolji kada je najteže

Mi smo najbolji kada je najteže, istaknuo je branič hrvatske vrste Dejan Lovren na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.

Lovren je propustio susret prvog kola protiv Engleske zbog ozljede koljena, no branič ruskog prvaka Zenita je sada spreman i konkurira za sastav.

Dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam. Spreman sam zaigrati, na izborniku je da odluči tko će igrati, kazao je Lovren na Hampden Parku.

Za razliku od Hrvatske koja je otvorila turnir porazom od Engleske, Česi su u prvom susretu porazili Škotsku, javlja Hina.

Očekujemo tvrdu utakmicu. Moramo ostati pozitivni i vjerovati u sebe. Česi su u naletu, osvojili su tri boda. U boljoj su poziciji, no vjerujem u našu ekipu. Mi smo najbolji kada je najteže. Izaći će pravi karakter. Moramo igrati pametno i idemo po tri boda, istaknuo je.

Lovren je naglasio kako je usprkos početnom porazu od Engleske i dalje sve u njihovim rukama.

Mi nismo ekipa koja gleda druge, jedino ako moramo. Koncentrirani smo na svoju utakmicu, još uvijek je sve u našim rukama.

Dodao je kako igrači prate druge reprezentacije.

Pratimo svaku utakmicu jer nemamo u sobama što pametnije raditi. Mogu izdvojiti Francusku i Italiju kao za favorite. Međutim, po moje mišljenju Francuzi su najveći favoriti. Imaju kvalitetu, znaju što rade, imaju bezbroj kvalitetnih igrača na klupi. Italija, također radi fantastičan posao, zaključio je Lovren.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.