Dalić: Nisam komunicirao s Rebićem

U Zagrebu se okuplja hrvatska nogometna reprezentacija uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine. Izabranici Zlatka Dalića u petak gostuju kod Cipra, a u ponedjeljak na stadionu u Osijeku ugostit će Slovačku. Dalić, zbog ozljeda igrača ima dosta problema u obrani. 

-Moramo biti disciplirani kao i dalje. Moramo nastaviti još ozbiljnije, još odgovornije, ako si želimo olakšati ciklus u studenom, rekao je u uvodu Dalić.

U nedjelju je aktivirao pretpoziv braniču Borussije Dortmund Marinu Pongračiću. Prije nekoliko dana pretpoziv je aktiviran i Duji Ćaleti-Caru, a razlog za ta dva poteza je neizvjesna zdravstvena situacija Domagoja Vide i Josipa Juranovića.

Dalić je prokomentirao povratak Josipa Brekala u reprezentaciju:

-Josip Brekalo meni nije bio problem, tražio je klub, nije bio u ritmu i zbog toga nije bio pozvan. Otišao je u Torino, proigrao je i čim se vratio u formu mi smo ga zvali. Treba nam kao i ostali igrači koji nisu bili u krugu reprezentacije. Nitko neće biti zakinut za reprezentaciju. Nisam komunicirao s Rebićem.

Hrvatska vodi na ljestvici skupine H s 13 bodova, koliko ima i Rusija. Slovačka je treća s devet bodova, a Slovenija ima sedam. Slijede Malta i Cipar s po četiri boda.

– Mislim da će 21 bod biti dovoljan, ali važno je da odlučujemo sami o sebi.

Što misli o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine?

-Mislim da to nije dobro, pogotovo za igrače, a i izgubila bi se draž igranja Svjetskog prvenstva. Moramo voditi računa o zdravlju nogometaša, i ovako igraju previše utakmica.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.