Dalić uskoro prestiže legendarnog Ćiru Blaževića: Idemo osvojiti Ligu nacija u lipnju

‘Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom’

Zlatko Dalić produljio je ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom i ostat će izbornik do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo 2026. godine, koje će biti održano u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

– Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata – rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Podsjetimo, Dalić je izbornik postao 7. listopada 2017. godine, nakon što je između dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvu otkaz dobio Ante Čačić, a uskoro će postati najdugovječniji hrvatski izbornik. Ušao je u šestu godinu na toj poziciji, koliko su odradili i Ćiro te Bilić. Dalić je Hrvatsku vodio u ukupno 70 utakmica, a ispred njega je još samo Ćiro s dvije više.

– Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira na to što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije – izjavio je Dalić.

Na kraju je još poručio:

– U lipnju ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj – bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.