Danas kreće Superpotjera, novi kviz na HRT-u. O čemu je riječ?

Ljubitelji televizijskih kvizova došli su na svoje – danas kreće novi kviz na HRT-ovom Prvom programu, Superpotjera. Kviz je režirao Danko Volarić, urednik je Igor Grković, a voditelj Joško Lokas.

“U Superpotjeri je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim. Samouvjereni do neba, svih petero rade kao jedan. Spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Stvorili su jedan od najmoćnijih kvizaških timova na planetu pa se postavlja pitanje: Tko ima sve što je potrebno da bi pobijedio lovce?” najava je na HRT-ovim stranicama. 

Riječ je o hrvatskoj inačici kviza znanja Beat the Chasers u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. 

Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Tko su lovci u Superpotjeri? 

Lovci u prvoj sezoni Superpotjere su Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga. Morana, Kreši, Mladen i Dean već su poznati ljubiteljima kviza, posebice po svom sudjelovanju u Potjeri, koja se emitira svakog dana od ponedjeljka do petka na HRT-u.

Sven je novi u ekipi lovaca. On je pozornost hrvatske javnosti privukao jesenas kad je srušio rekord u Potjeri. Sam je točno odgovorio na 22 pitanja i kući odnio 115 tisuća kuna. “Ovakvi rezultati nisu ni na probi, da jedna osoba to može napraviti, možda je to jer se čitalo brzo”, rekao mu je Krešo tad. 

“Ni grupa nikad nije došla do 22 koraka prednosti, evo iz produkcije provjeravaju”, dodao je Lokas. U povijesti Potjere se to nikad nije dogodilo, čak ni kada je bila riječ o ekipi. Nakon spektakularne pobjede u Potjeri, Sven je rekao da ne planira biti lovac, no čini se da se predomislio. 

Kako izgleda studio?

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi kako izgleda studio novoga kviza.

Očekuju veliki interes za kvizom

Snimanje Superpotjere počelo je na Dan žena. Očekuje se veliki interes publike za novim kvizom. 

“Koncept kviza je varijanta obrnute Potjere u Potjeri. Četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu”, rekao je ranije urednik i voditelj projekta Igor Grković.

“Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija Potjere, riječ je o relativno novom formatu u svijetu, nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu”, rekao je ranije Joško Lokas.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.