DEMANTIRANJE: Čović i Izetbegović nisu ‘umirovljeni na dan’

Povodom tvrdnji, iznesenih u medijima da su „Izetbegović i Čović ‘umirovljeni na dan’ uz 15.000 eura otpremnine“, reagirao je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH koji u svom priopćenju iznosi potpuno suprotne tvrdnje.

Kao prvi argument ističu da “nije točna tvrdnja da su Izetbegović i Čović ‘umirovljeni na dan'”. U tom cilju naglašavaju da nadležne službe u Sekretarijatu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nikada nisu donijele odluke o  umirovljavanju Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića. Osim toga, uz neistinitu tvrdnju da su Izetbegović i Čović ‘umirovljeni na dan’ stoji ‘uz 15.000 eura otpremnine’ iz čega čitaoci mogu donijeti sasvim pogrešan zaključak da je Izetbegoviću i Čoviću isplaćena otpremnina u pomenutoj visini. Točno je, međutim, da Izetbegoviću i Čoviću nije isplaćena nikakva otpremnina jer nije donesena odluka o njihovom umirovljavanju.

Također navode da nisu točni  ni navodi prema kojima su (slijedi citat) „predsjednik vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, predsjednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović, potpredsjednik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić, te predsjednik glavne opozicijske Srpske demokratske stranke Mirko Šarović “silom zakona” poslani u mirovine“.

-Nadležno tijelo za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa po osnovu umirovljenja, kao i odluke o otpremnini jeste Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Ovo radno tijelo nikada nije donijelo odluku o umirovljenju Izetbegovića, Čovića, Špirića i Šarovića, niti su ovim delegatima i poslanicima isplaćivane bilo kakve otpremnine – ističe se u priopćenju za medije Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.