DETALJI TRAGEDIJE U LJUBUŠKOM Zet premlatio punca na ulici koji je podlegao ozljedama nakon 9 dana

Ljubuško mjesto Otok zavijeno je u crno nakon što je od posljedica premlaćivanja u mostarskoj bolnici preminuo Ranko Vukšić iz ovog mjesta, a njega je 29. kolovoza na ulici pretukao susjed i zet Zvonimir Macan. Osumnjičeni je nakon tučnjave zadržan u pritvoru u Ljubuškom pa pušten, no nakon što je Vukšić podlegao ozljedama iz tučnjave on je opet uhićen.

Podsjetimo, tog dana je nakon svađe navedenih osoba koji su bili u rodbinskoj vezi došlo do tučnjave, a deblji kraj izvukao je, sad već pokojni, Ranko Vukšić.

“Naredni dan u jutarnjim satima, PU Ljubuški je od strane SKB Mostar obaviještena da je R. V. zadobio teške tjelesne ozlijede, nakon čega su policijski službenici PU Ljubuški o svemu izvijestili Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, a nad imenovanim Z. M. zaveli kriminalističku obradu. Policijski službenici PU Ljubuški su protiv Z. M. uputili izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.1 KZ F BiH (teška tjelesna ozljeda)

Također, dana 7.9.2022. godine PU Ljubuški je od strane SKB Mostar ponovo obaviještena da je gore imenovani R. V. uslijed zadobivenih povreda preminuo u SKB Mostar o čemu su policijski službenici PU Ljubuški izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, nakon čega su osobu Z. M. lišili slobode, te ga ponovno ispitali u svojstvu osumnjičenika zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 172. st.5. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom)”, kazali su iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Osumnjičeni Macan je danas predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će uputiti Županijskom tužiteljstvu ŽZH dopunu Izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv gore imenovanog.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.