DEVETNAESTA GODIŠNJICA SMRTI DR.FRANJE TUĐMANA!

Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne hrvatske države i HDZ-a umro je prije 19 godina.

Tuđman je preminuo 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu. Iako je bilo kritika na njegov račun poslije njegove smrti i pobjede treće-siječanjske koalicije na izborima te se čak i provodila politika detuđmanizacije, ostaje činjenica da je u svim anketama Tuđman od smrti do današnjeg dana percipiran izuzetno pozitivno i da se smatra najvećim državnikom u povijesti hrvatskog naroda.

“S neizmjernom zahvalnošću i ponosom prisjećamo se prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice.

Pod vodstvom dr. Tuđmana, najvećeg državnika u povijesti hrvatskog naroda, Republika Hrvatska međunarodno je priznata, obranjena i oslobođena, a svojom je državotvornom vizijom zacrtao i njen euroatlantski put.

Pod njegovim vodstvom, Hrvatska demokratska zajednica postala je stožerna stranka nacionalnog zajedništva u Domovini, BiH i iseljeništvu, stranka koja je zahvaljujući svojoj snazi okupljanja i mogla povesti hrvatski narod do stoljećima sanjane slobode.

Demokratska, samostalna i neovisna Hrvatska Tuđmanov je trajni spomenik. Neka mu je vječna hvala i slava!”

Na zasluženi odmor otišao je na današnji dan. Počivao u miru Franjo!

Posuški.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.