Đikić: Pojedinci danas manipuliraju neznanstvenim podatcima i iznose neistine

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić ocijenio je u četvrtak u Vukovaru kako se, nažalost, još ne ulaže dovoljno u znanost ni u mlade iako jedino znanost može ponuditi prave odgovore, kao što je učinila u slučaju pandemije covida.

Danas, kada je neznanstvena medijska propaganda različitih fake newsa toliko dominantna, mislimo da ovdje u Vukovaru treba reći da je znanost nešto što nas je držalo kroz cijelu civilizaciju i osigurat će napredak u budućnosti i borbu sa svim izazovima, uključujući i ovu zadnju – covid, koja nije jedina i kojih će biti u budućnosti, rekao je Đikić.

On u Vukovaru sudjeluje na 5. konferenciji “Znanost za mlade u Vukovaru”, koja se održava o temi: “Ustrajnost, odlika uspješnih znanstvenika. Kako ne odustati od znanosti?”

Po njegovim riječima, pojedinci i pojedine grupe danas manipuliraju neznanstvenim podatcima i iznose neistine, čemu treba stati na kraj pravim argumentima. Mladima je poručio da je ustrajnost “nešto što se ne može opisati riječima, ali je nešto što strašno motivira i u konačnici uvijek donosi rezultate”.

Covid kriza nam je pokazala da nitko ne može riješiti niti jedan ozbiljan problem sam, te je suradnja sa znanstvenicima i globalna povezanost bila najbolji način protiv covida, i u tome smo fantastično uspjeli kao znanstvenici, i tu Hrvatsku vidim kao dio integralne znanosti, rekao je Ivan Đikić, dodajući da je Hrvatska puna odličnih znanstvenika, ali i problema.

(Hina)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.