Djevojčicu (7) iz BiH dva puta ugrizao poskok: Hrabra Nika i liječnici pobijedili smrtonosni otrov!

Igru brata i sestre u dvorištu iznenada je prekinuo poskok, koji je Niku dva puta ugrizao za zglob lijeve noge

Sa samo sedam godina, djevojčica Nika iz Banje Luke uspjela je da pobijedi otrovnog poskoka, koji ju je čak dva puta ugrizao za nogu.

Ova hrabra djevojčica trenutno se oporavlja u obiteljskom domu u Banjoj Luci, uz veliku brigu svojih najbližih. Najteži dani srećom su iza njih, ali te slike iz bolničke sobe, paniku zbog oticanja noge i visoke temperature, nikada neće moći da zaborave.

“Noga joj je nakon ujeda toliko otekla da je bila gotovo kao moja, ali sada se polako sve vraća u normalu. Nalazi su joj bolji, završila je s terapijom, primila sve antibiotike, samo još mažemo nogu, koja je i dalje malo otečena i plavkaste boje”, priča njena majka Jelena Salapura za Srpskainfo.

Sve se odigralo prije desetak dana, kada su bili u posjeti baki i djedu u Bosanskom Petrovcu. Igru brata i sestre u dvorištu iznenada je prekinuo poskok, koji je Niku dva puta ugrizao za zglob lijeve noge. Vrisku i strah nadvladala je pribranost roditelja koji su se brzo uputili ka Domu zdravlja, čija ekipa je Niki pružila prvu pomoć i odmah transportirala do bolnice u Bihaću.

Tamo je Nika primila čak tri doze protuotrova i brojne terapije, nakon čega je otok počeo spadati.

“Najgore je prošlo, ali ona nije toliko ni svjesna da je bila životno ugrožena. U početku se čak čudila što je tolika gužva oko nje. Dok je bila pod temperaturom pitala me je zašto je bolesna. Rekla sam joj: ‘Ugrizla te je zmija, zar se ne sjećaš’, a ona će meni: ‘Pa zar sam se od toga razboljela?'”, prepričava njena majka.

Ipak, Nika je svima pokazala kakav je borac i da s pravom nosi ime “Pobjeda”.

Nakon uspješnog bolničkog liječenja i višednevnog ležanja, glavno pitanje ove djevojčice sada je: kada će ponovno moći izaći vani igratio se s prijateljima.

“Mora još neko vrijeme mkirovati, ali jedva čeka povratak u školu. Javljaju joj se prijatelji iz razreda, kao i iz susjedstva, što je mnogo raduje. Još se malo boji trave, ali nadamo se da će i to prevazići”, kaže majka Jelena.

Roditelji još jednom zahvaljuju medicinarima u Domu zdravlja Bosanski Petrovac i Bolnici “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, koji su bili uz Niku u najtežim trenucima, kao i svim prijateljima za riječi podrške koje im svakodnevno stižu.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.