Dodik: BiH je jadna i patetična zemlja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je “da je BiH jadna i patetična zemlja, zemlja rasula, mržnje i neuspjeha”, a da je veleposlanik Sven Alkalaj “bitanga”.

Na pitanje da prokomentira izlaganje veleposlanika Svena Alkalaja na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Dodik je rekao da je “izlaganje veleposlanika u New Yorku, koji se oglušio o stav i pravilnik Predsjedništva – prema kojem predstavnik BiH ne može izlagati ako tekst izlaganja nije dobio suglasnost sva tri člana tog najvišeg tijela, ogledalo tog rasula kojem nema lijeka, kao što nema lijeka ni mržnji prema Srbima“.

On je naglasio da je jasno da BiH, koju ne poštuju ni oni koji je predstavljaju, smiješna igračka bez suvereniteta i integriteta, te da je takav i Sven Alkalaj.

Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj. Čovjek čija je karijera obilježena skandalima, lažima, zloupotrebama, savršena je marioneta za one kojima je potreban jedan baš takav, jadan i patetičan, da izvršava sva moguća i nemoguća naređenja, pa i ona koja idu u korist pojedinaca ali na štetu kakvog takvog imidža BiH u koju se zaklinju samo kada treba nešto “prišiti” Srbima, rekao je Dodik.

On je izjavio da je ono što se sada pita svaki ambasador BiH iz reda srpskog naroda, a svi do jednog su čestiti profesionalci, jeste:

A, što bi bilo da sam ja tako postupio? Da sam se oglušio o stav kolektivnog šefa BiH, da sam pogazio pravilnike, zakone koji određuju ponašanje diplomatskih predstavnika.

Dodik je naglasio da su svjesni da bi sankcije bile teške i da bi stupile na snagu odmah.

Tako je bilo do sinoćnjeg sramnog čina Svena Alkalaja i njegovog neodobrenog izlaganja, kojim je po tko zna koji put popljuvana BiH, temelji njenog tzv. funkcioniranja. Јa sada izjavljujem da nijedan srpski diplomat iz BiH, bez obzira na rang, do daljnjeg nema obavezu da se povinuje nalozima i instrukcijama svojih šefova iz reda drugog naroda, a posebno ne instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova na čijem je čelu Bisera Turković, poručio je Dodik za Srnu.

On je ocijenio da se a ljudima može razgovarati samo na jeziku koji razumiju.

A pošto je u BiH jezik bezvlašća, općeg rasula, jezik neslužbene dužnosti i poretka, zakona ulice, jezik drskog gaženja procedura, nepoštovanja službene hijerarhije, jezik mržnje, tako ćemo i odgovoriti. Besmisleno je tražiti odgovornost od neodgovornog predstavnika BiH u UN-u, kao i njegovog stranačkog šefa. Na odgovornost i razapinjanje se pozivaju samo Srbi. Vjerujem da je vrijeme je da se takvoj sramnoj praksi stane u kraj i moramo sve učiniti da se poštuju zakoni i procedure, zaključio je Dodik.

4 komentara

  • “poštenjačine”. kako ih više nije sramota? Baky i Dody. ” sve damo samo BiH Hrvatima i Hrvatskoj ne damo”. sada smo zadvoljni. ovako ćemo razvlačiti dok šnicli i u alaha dana za zlo ima. moramo i mi od nečega živjeti, a tek kada je to tlaka nad Hrvatima i njima na štetu i šnicle su slađe. pravimo se dobri ali u duši guštamo.

  • slava Bogu!

    Hrvat je dobar čovjek i nije Hrvat ako je zao. ali je zao danas. toksičar je. pacjent. manipulant. opravdanje da ima komunjare blizu sebe koji ga uvode u spletke, zlo (idiotizam) nije ili da mu je to u krvi nije.

    Hrvat mora znati da nije slavenski čovjek. Hrvat je Hrvat. i dobio je zemlju bez krvi. nije brat sa Srbinom niti sa ikim u “regiji.” ali je se uzeo se za “jugoslovenštinu” s kojom nema veze. te tamo tetura u toj fikciji, manipulaciji i obmani sa onim koji su mu je nametnuli. nema života. to je istina. jer Hrvat je dobar. skloniti će se u stranu i raditi će ispravno, uraditi će odstojanje za svoj narod i budućnost. uraditi će korak odstojanja za Krista koji ga voli. za svoju zemlju koji je dobio. za Krista koji ga je doveo na taj teritorij. Hrvat nije jugoslaven. ne prihvaća ništa osim da je dobar tj. da je Hrvat. a vi ostali odvedeni na rašetanje od strane neHrvata, mange, sramite se svojega bića. i stupjakte sa istima bez pomaka.

    ne možemo imati život ako ćemo imati viziju da smo sa ikim u “regiji” isti. bilo to Srbi koji su došli na naš teritorij već u početku da rade zlo , bilo to muslimani ili komunisti ili bilo koji drugi bezbožni pacjenti.

    sretno i živjeli Hrvati !

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.