Dodik nagovarao mlade da se ne iseljavaju: Ovdje se bolje živi, voze se bolji auti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na Saboru mladih Srpske na Jahorini rekao da mladi moraju biti svjesni napora države koja konstantno ulaže u njihovo obrazovanje, sport i usavršavanje, te da se nakon školovanja odluče da ostanu i rade u Republici Srpskoj, piše Raport.ba.

Rekao je da nigdje nema boljih uvjeta za život nego u Republici Srpskoj i da mladi trebaju koncipirati mjere kako bi im život bio bolji i još kvalitetniji, ali da to budu mjere u skladu s mogućnostima.

“Mi kao društvo trebamo posložiti prioritete. Prioriteti se moraju preusmjeriti na pravu stranu i vi mladi trebate jasnije govoriti o tome. Trebate se školovati kako bi sutra imali koristi od toga, a ne samo da bi završili fakultet i otišli negdje”, rekao je Dodik.

“Plaća od 2500 eura vas zarobi”
Kaže i da je poražavajuća činjenica da djeca iseljenih nemaju mogućnost niti pohađati školu na maternjem jeziku.

“Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna”, rekao je Dodik.

Poručio je mladima da probaju život i negdje drugo, ali da ne dozvole da postanu robovi i da budu svjesni odgovornosti prema matičnoj zemlji.

“Danas kada prošetate Banja Lukom ili Istočnim Sarajevom i tamo nekim prosječnim gradom, vidjet ćete da se ovdje puno bolje živi, bolji automobili se voze “, rekao je Dodik.

Naveo je podatak da su u Republici Srpskoj 83% stanovnika vlasnici nekretnine.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.