Dodik oduševljen pobjedom Putina: “Raduje nas što je izabran odgovorni i mudri državnik”

Predsjednik RS Milorad Dodik oduševljen je pobjedom Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji i bio je među prvima koji su mu na tome požurili čestitati izrazivši u komentaru zadovoljstvo izbornom pobjedom “mudrog državnika”.

Nakon što su objavljeni podaci po kojima je Vladimir Putin na izborima osvojio više od 87 posto glasova Milorad Dodik se odmah oglasio porukom na društvenoj mreži X ustvrdivši kako je taj ishod “dočekan s radošću među srpskim narodom” jer u njemu vide prijatelja na kojega se uvijek mogu osloniti.

Ruskog je autokratskog vođu Dodik pritom hvalio biranim riječima.

“Raduje nas što je ruski narod za svog lidera izabrao ozbiljnog, odgovornog i mudrog državnika, jer je to garancija da će se u današnjem svijetu održati tradicionalne vrijednosti i da neće postati mjesto u kojem samo odabrani mogu odlučivati o svemu”, napisao je Dodik.

Aktualni predsjednik Republike Srpske uz to je najavio kako će zgrada u kojoj je njegov ured u Banjoj Luci u čast Putinove pobjede u ponedjeljak navečer biti obasjana bojama ruske zastave.

Među rijetkim inozemnim promatračima na ruskim predsjedničkim izborima u inozemstvu bili su i oni iz RS, uglavnom članovi vladajućih stranaka, a u izjavama za medije pod Dodikovom kontrolom svi su tvrdili kako su oni bili potpuno demokratski.

“Volio bih da ljudi vide da kolijevka demokracije nije Europa”, izjavio je Miroslav Vujičić, zastupnik Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u parlamentu BiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.