Dodik: Predložio sam da se Schmidt proglasi personom non grata

‘‘Mislim da Džaferović čak nema ni mentalne ni druge sposobnosti, osim jedne pokvarene namjere da provocira i urušava Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva”, rekao je Dodik

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da je na današnjoj izvanrednoj sjednici ove institucije točka dnevnog reda bila da se da agreman novom veleposlaniku Njemačke u BiH, dok je on predložio četiri točke, a jedna od njih je da se Christian Schmidt udalji iz BiH i proglasi personom non grata.

Druga točka koju je Dodik predložio je sporazum sa Srbijom o plinovodu, treća je da se BiH priključi inicijativi “Otvoreni Balkan”, a posljednja je da Predsjedništvo da svoju suglasnost za izgradnju aerodroma u Trebinju.

„Smatram da agreman nije točka za izvanrednu sjednicu i da je treba skinuti. O njoj se glasalo, ja sam bio protiv. Preostaje da odlučim hoću li na ovu točku dnevnog reda staviti pitanje vitalnog nacionalnog interesa i uputiti je u Narodnu skupštinu Republike Srpske“, rekao je Dodik.

Što se tiče ostalih točaka dnevnog reda koje je Dodik predložio, druga dva člana Predsjedništva su ih odbila, bez obzira koliko je to bitno za BiH.

Dodik je izjavio da predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije sposoban da obavlja funkciju.

Dodao je da je i zato ranije tražio da on bude smijenjen.

“Imajući u vidu da sebi u kontinuitetu pokušava da pribavi prava koja nema, govori o tome da se radi o tendenciji. Zato sam niz puta do sada, i to ću učiniti na narednoj sjednici Predsjedništva, tražio da se gospodin Džaferović smijeni s funkcije predsjedatelja, jer on naprosto ne može obavljati tu funkciju. Mislim da čak nema ni mentalne ni druge sposobnosti, osim jedne pokvarene namjere da provocira i urušava Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva”, rekao je Dodik i dodao da je BiH u ozbiljnoj krizi.

Dodik je naglasio da je Džaferović ponovo pokušao zloupotrijebiti svoja ovlaštenja i nametnuti dnevni red izvanredne sjednice.

“On je rekao da se o tome ne glasa i da je to dnevni red, što nije točno. Ako Predsjedništvo ne glasa, onda nema dnevnog reda. Uvidom u poslovnik vidjelo se da nije bilo u pravu”, naglasio je Dodik.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.