Dodik: Samo turist Schmidt nezadovoljan jučerašnjim sastankom

Predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik komentirao je jučerašnji sastanak u Mostaru vladajuće koalicije, rekavši “da je samo Christian Schmidt nezadovoljan” nakon njega. 

-Jedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su “turista” Schmidt i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika. Kao sudionik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu.

Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u svoju demokraciju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama – napisao je na društvenoj mreži X. 

On ističe da EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu.

-Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je europski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo suglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave stoljetni konflikti u Europi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim kompliciranim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive – naveo je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta rekao je da neće odustati od služenja interesima naroda. 

Očito još nije izgubio smisao za humor.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.