Dodik: U FBiH i dalje žive u zabludi

Republika Srpska je stabilna i svakim danom sve više jača, što potvrđuju i svi ekonomski pokazatelji. Usprkos raznim pokušajima da se stanje u RS predstavi lošim, ponosan sam što na sve te špekulacije odgovaramo jasnim statističkim podacima, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je naveo da ti podaci ukazuju na stalni rast prosječne plaće, koja je u siječnju ove godine iznosila 622 eura (oko 1.200KM), kreditni rejting RS je stabilan B+, a ostvareni bruto domaći proizvod u 2022. godini nominalno je veći za 13,5 posto u poređenju s 2021. godinom, kao i da je u januaru ove godine ostvarena pokrivenost uvoza izvozom po sjajnoj stopi od 97,28 posto, što je čini rekordnom.

“U FBiH žive u zabludi”
Dodik je na svom Instagramu u podsjećanju na protekli tjedan naveo da je ona “pokazala da u Federaciji i dalje žive u zabludi da uz podršku međunarodne zajednice mogu odlučivati o imovini koja pripada RS. 

– Ponovo sam ukazao na to da takve političke odluke Ustavnog suda za nas nemaju značaj. Nastavljamo još jače borbu za interese naše RS – rekao je Dodik i podsjetio da su na sastanku s koalicionim partnerima, potvrdili partnerstvo potpisivanjem novog koalicionog sporazuma, koji je dodatno učvrstio njihova nastojanja da u narednom periodu rade još intenzivnije na jačanju institucija RS.

– Protekli tjedan imao sam zadovoljstvo da ugostim studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini s privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji u Banjoj Luci borave u okviru projekta “Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje” – naveo je Dodik. 

“RS i Srbija zajedno u svemu”
Također je podsjetio je da su RS i Srbija uvijek zajedno u svemu i da se to vidi i u projektima koje zajedno rade, te da je o tome razgovarao s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, u Beogradu te mu još jednom pružio podršku po pitanju Kosova.

– Prisustvovao sam svečanom prijemu u Beogradu povodom Dana RS i godišnjice prvog Ustava. Sretan sam što se najvažniji datumi za RS i naš narod obilježavaju u Srbiji – naveo je Dodik.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.