Dubrovačke zidine nisu za svačiji džep: Evo koliko će koštati ulaznica od ožujka

Dubrovačke zidine privlače pažnju brojnih posjetitelja, što zbog svoje bogate prošlost ili što zato jer su se tamo snimale scene iz serije Igra Prijestolja koje su obišle svijet.

U godini prije pandemije, čak je milijun i 250 tisuća posjetitelja uživalo u šetnji po zidinama, dok prošle godina ta brojka je iznosila nešto više od od 700 tisuća.

Zimska cijena ulaznice je 15 eura i ona vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a slobodan ulaz i dalje imaju samo stanovnici dubrovačke županije.

Dubrovačke zidine ruše rekorde posjećenosti, to održava i cijena ulaznice. S dolaskom ožujka cijena karte po osobi iznosit će nevjerojatnih 35 eura.

“15 eura je okej, a 35? To je baš previše, za nas Hrvate baš previše”, ističe Luka iz Zadra za RTL, a s njime se slaže i Jonathan iz Velike Britanije.  

“Ne vjerujem da bi platio 35 eura, da, previše je, posebno ako ste u grupi ili s partnerom, to je baš puno novaca!”, napominje stranac.

Pretpostavlja se da svaki drugi gost koji je posjetio Dubrovnik u 2022. godini je obišao i zidine a to je platio 33,18 eura odnosno 250 kuna. Društvo prijatelja dubrovačke starine navodi kako zimske cijene ulaznice od 15 eura koja vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a odluku o povećanju cijene od ožujka do studenog opravdavaju time što je u cijenu ulaznice ušlo i područje zapadnog predziđa osim tvrđave Lovrijenac.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.