DVA POSUŠANA OSVOJILA ŽUPANIJSKU LIGU! BAŠIĆ: KLUB IMA AMBICIJE.

Tomislav Bašić i Stipe Soldo su sa svojim NK Mračaj Runovići osvojili 2. ŽNL te se plasirali u 1. ŽNL gdje će se natjecati sljedeće godine.

Ovog vikenda točnije u subotu 11.5. dogodila se velika stvar za malo mjesto (od otprilike 1500 stanovnika) splitsko-dalmatinske županije. Dakle NK Mračaj Runovići u predzadnjem kolu pobijedili su Vrliku s 5:0 i tako proslavili naslov 2. ŽNL koji je već ranije osiguran. Dečki su odigrali odličnu sezonu i nakon 20. kola ostavili drugoplasirane čak 15 bodova iza sebe. Poslije utakmice uslijedila je dodjela pehara i medalja a onda i velika fešta. Za ovaj klub je to veliki uspjeh, počeli su se penjati po hrvatskim ligama stepenicu po stepenicu, vidjet ćemo gdje će stati.

Posušje se može pohvaliti da su u ovaj naslov uključena 2 Posušana. Golman je 39-godišnji veteran Tomislav Bašić koji u ovoj sezoni primio manje od 1 gola po susretu te je u dosadašnjih 20 kola čak 7 puta očuvao mrežu netaknutom. Drugi je 26-godišnji Stipe Soldo na poziciji zadnjeg veznog dirigirao je igrom prvaka u svim susretima.

Dečkima čestitamo i želimo da nastave nizati uspjehe. Nama se javio Bašić i prokomentirao proteklu i nadolazeću sezonu, stanje u klubu te otkrio planira li još biti između stativa.

Tomislav Bašić: Klub je jako organiziran, od ove sezone vlada jako dobra atmosfera među igračima i u upravi na čelu s načelnikom općine Marijom Repušićem i predsjednikom Jokom Puljizom.
U klubu igraju uglavnom domaći igrači, većina je iz Runovića i Imotske krajine te nas dva iz Posušja.
Klub ima ambicije da nas zadrži i dalje i da s par pojačanja bezbrižno plovimo 4-om ligom.
Na nagovor mog dugogodišnjeg prijatelja i predsjednika kluba, ja sam nadam se svojim iskustvom pomogao u osvajanju titule. Ako posluži zdravlje nadam se da ću i sljedeće godine biti član kluba.
Što se oproštaja tiče, hm, ne znam. Nedostaje golmana a liga je mnogo, vidjet ćemo.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.