Dvadesetak djece u Makarskoj zatražilo liječničku pomoć s istim simptomima, iz restorana tvrde: ‘700 ljudi jelo je isto…‘

slabost i da im je, kao i ostalim sudionicima turnira u Apfel Areni, poslužen samo jedan od obroka koji su konzumirali toga dana. S ciljem da sve prođe u najboljem redu, kontaktirali smo sve nadležne službe, koje su izašle na teren u potrazi za uzrokom tegoba, koji još uvijek nije utvrđen, niti je potvrđeno da je uzrok povezan sa samim turnirom i Apfel Arenom. Najvažnije je reći da su sva djeca sutradan bila dobro, bez ikakvih simptoma, a turnir se dalje nastavio prema prethodno utvrđenom rasporedu – rekla je Šarić.

Međutim, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata ipak je utvrdila nepravilnosti u radu ugostiteljskog dijela Apfel Arene, dok je turistička inspekcija naredila zabranu obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Kako kažu iz Državnog inspektorata, sanitarna inspekcija je po zaprimanju informacije od dežurnog epidemiologa Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Policijske postaje Makarska provela inspekcijski nadzor u kojemu su utvrđene sanitarno-tehničke i higijenske nesukladnosti te su istom prilikom uzeti uzorci briseva.

– Rezultati analize briseva kao i konačno Izvješće o epidemiološkom izvidu epidemiologa Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije još se čekaju. Napominjemo kako je na istoj lokaciji postupala i turistička inspekcija Državnog inspektorata koja je usmenim rješenjem naredila zabranu obavljanja neregistrirane djelatnosti – rekli su iz Državnog inspektorata.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.