Festival religiozne drame u Posušju

U ponedjeljak 19. veljače predstavom „Kraljica Bosne“ otvoren je naš X. Festival religiozne drame. Ovu predstavu su spremili te pred prepunom kriptom izveli studenti Franjevačke teologije iz Sarajeva pod vodstvom prof. Anele Križanac. Oni su svojom maestralnom glumom, suvremenom scenografijom i otmjenom kostimografijom uspjeli dočarati vrijeme u kojem je Bosna pala pod Osmansko carstvo.


Glumci su nas svojom izvedbom uspjeli odvući iz naših svakidašnjih života i uveli nas u nama malo poznato vrijeme. Svi smo imali dojam da se Bosna i njezina kraljica nalaze upravo pred nama. Svoje su emocije uspjeli prenijeti na publiku koja je skupa s kraljicom Katarinom prolazila kroz sve teške trenutke za nju, njezinu obitelj i zemlju koju nije mogla zaštiti od tuđe ruke.

Ova predstava nam je pomogla prisjetiti se da nikako ne smijemo zaboraviti našu povijest, ma koliko teška bila. Kad su završili i mnogobrojnoj se publici naklonili, glumci su dobili dobro zasluženi pljesak i priznanje za svoj rad. Ovo je bila tek prva u nizu predstava našeg Festivala, a vjerujemo da će i ostale u nama izazvati oduševljenje i divljenje. Nadamo se da će se na sljedeću predstavu odazvati još veći broj ljudi i da će svi uživati u predstavama koje su pred nama.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.