Finska i Latvija priopćile da neće prihvatiti Ruse koji žele izbjeći vojnu mobilizaciju

Finska i Latvija priopćile su da neće prihvatiti Ruse koji odlaskom iz svoje države žele izbjeći djelimičnu vojnu mobilizaciju. 

Tom prilikom, obratili su se latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkevics i finski ministar obrane Antti Kaikkonen.

-Latvija iz sigurnosnih razloga neće razmatrati izdavanje humanitarnih ili nekih drugih viza ruskim državljanima koji žele izbjeći mobilizaciju – naglasio je Rinkevics.

Kaikkonen je izjavio da Finska prati ono što se događa u susjednoj Rusiji te je ocijenio da postoje razlozi da njegova država pooštri viznu politiku prema ovoj zemlji.

-Što se tiče situacije oko Finske, mogu reći da je sigurnosna situacija stabilna i mirna. Naše obrambene snage su dobro pripremljene i pomno pratimo situaciju – naveo je.

Podsjećamo, jučer je Putin održao govor i pozvao na mobilizaciju 300.000 rezervista za agresiju na Ukrajinu te je najavio referendume u okupiranim ukrajinskim teritorijama o tome da li žele postati dijelom Rusije. Nakon toga, veći broj Rusa odlučio je napustiti svoju domovinu kupujući aviokarte i otići u Tursku ili Srbiju jer ne žele ratovati. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.