Firmi iz Posušja pokušali ukinuti koncesijski ugovor za eksploataciju uglja

Trenutno ne postoje nikakvi uvjeti za raskid koncesijskog ugovora sa tvrtkom “Lager” iz Posušja koja eksploatira ugalj na području Sanskog Mosta, izjavio je ministar gospodarstva u Vladi USŽ Armin Kardašević. Ministarstvo je organiziralo u petak sastanak na kojem se razgovaralo o eksploataciji mrkog uglja u blizini sela Kamengrad, gdje tvrtka “Lager” ima koncesiju.

Kako navode iz Ministarstva, sastanku su nazočili predstavnici koncesionara, zatim Komisije za koncesije USŽ, glavni federalni rudarski inspektor i predstavnik općine Sanski Most, dok se nisu odazvali predstavnici mještana i nevladinih udruženja. 

“Zaključeno je da oni imaju sve dozvole za rad. Da bi se koncesija prekinula, mora postojati razlog zašto se prekida. U ovom trenutku, dok ne dobijemo i te izvještaje sa terena, ne vidimo način ni elemente koji bi doveli do raskida ugovora”, izjavio je Kardašević.

Podsjetimo da je Općinsko vijeće u Sanskom Mostu prije mjesec dana jednoglasno izglasalo poništenje odluke o dodjeli koncesije koju su izdali 2015. godine tvrtci “Lager” i to na površini od preko 1000 hektara. 

Ovoj odluci prethodili su prosvjedi mještana i poljoprivrednika iz sela koja su ugrožena eksploatacijom uglja. 

Prema svemu sudeći, tvrtka iz Posušja nastaviti će neometano raditi na ovoj lokaciji.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.