[FOTO] Edukacijski centar PRIZMA uspješno realizirao projekt Uz IT znanje, popravi stanje

U prostorijama Edukacijskog centra PRIZMA, u periodu od 1. prosinca do 15. prosinca, uspješno je provedena edukacija nezaposlenih žena s područja općine Posušje. Naime, riječ je o projektu kojeg je provela udruga za promicanje znanja i obrazovanja, Edukacijski centar PRIZMA, a koji je proveden uz materijalnu podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke te Općine Posušje.

U projektu su nezaposlene žene imale priliku steći znanje iz IT sektora, potrebno za zapošljavanje.

“Riječ je o edukacijama iz microsoftovih programskih paketa kao i osnovama programiranja, prvenstveno mislim da HTML i CSS.” kazao je za posušje.info, voditelj programa prof. Josip Bešlić.

“Smatram kako smo otvorili jedno novo poglavlje za našu zajednicu ovim projektom. Ne samo ženama koje su sudjelovale nego i njihovim obiteljima i svima koji su pratili događanja vezana za projekt. Dali smo im ideje i mogućnosti koje ima IT svijet, a sigurno smo potakli i neke druge udruge da apliciraju na projekte kako bi znanjem obogatili zajednicu u kojoj se nalaze!”

Edukaciju je uspješno savladalo 15 žena različitih dobnih skupina, ali i različitih interesa pa su tako sastavljane manje grupe što je omogućilo još kvalitetniji rad.

“Bilo je više prijavljenih ali na kraju je uspješno završilo tečaj 15 žena. Nismo htjeli da se tečaj pretvori u neku jednostavnu edukaciju koju eto samo netko ima na papiru. Možemo sa sigurnoću reći da su žene koje su dobile svoje potvrde zapravo dobile vrhunsko znanje i sigurni smo da će se u tom području još više educirati – zaključuje na kraju Bešlić.

Posušje.info